Vakkenkasten, wat zet je er in?

Een vakkenkast kan voor heel veel dingen gebruikt worden. De meest voorkomende zijn als onderdeel van je kledingkast, als roomdivider, boekenkast of deel van je kantoor. Wij hebben de Teun XL vakkenkast van Woood in onze eethoek, tegen de muur, staan.

Bij een open kast kun je niets verstoppen. Het is daarom belangrijk dat je zorgt dat deze er op zijn best uitziet. Hoe doe je dat?

Wat moet er van jou in?

Bedenk welke items je in de kast wilt zetten en waarom. Spullen die je mooi vindt of juist bijzonder voor je zijn omdat er een persoonlijk verhaal aan vast zit, maar ook omdat het handig kan zijn bepaalde spullen bij de hand te hebben als een goed boek.

Kleur

Om wat rust in de kast te brengen, is het goed om te kijken naar de kleur in je interieur en welke kleuren dus in de kast zouden passen. Wil je iets in de kast wat niet helemaal matched? Zet het dan in een passende doos of mand in de kast. Dit staat altijd stijlvol en zorgt voor wat extra bergruimte.

Teveel is een overkill

Zorg er ook voor dat de kast niet ram vol staat. Heb je kleine spulletjes? Probeer die dan bij elkaar te zetten. Maar 1 groot voorwerp alleen neerzetten kan juist ook heel goed zodat deze uitgelicht wordt.

Variaties

Varieer in hoogtes, materialen, vormen en type spullen. Zo is het leuk om naast een kussen of ornament een plantje neer te zetten voor wat groen en de organische vorm.

Grootte van items

Probeer ook zoveel mogelijk dezelfde groottes bij elkaar te plaatsen en om dingen te groeperen.

Boeken

Vind je het leuk om boeken in je kast neer te zetten? Kies dan voor boeken met een mooie kaft, of die qua kleur bij elkaar passen. Heb je dus een tik om veel boeken te kopen? Stapel ze dan! En zet en dan bovenop nog een leuk item om het stapeltje af te maken.

Het belangrijkste is dat de kast weerspiegelt wie jij bent. Dus doe vooral wat je mooi vindt en wat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven