Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Het inrichten van een woning of bedrijfsruimte is niet voor iedereen weggelegd. Het kan een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je niet precies weet waar je moet beginnen of wanneer je er (samen) niet uitkomt. Regelmatig krijg ik de vraag wat nou eigenlijk het voordeel is van het inschakelen van een interieurontwerper (interieurstylist of binnenhuisarchitect).
Ondanks dat het een investering is, betaald het zich toch ook wel snel terug. Of het gaat om een kleine verandering in het interieur of juist een hele verbouwing of verhuizing, in alle gevallen kan het inschakelen van een interieurontwerper een goede keuze zijn. In deze blog leg ik uit waarom het een goed idee is een interieurontwerper in armen te nemen.

Een interieurontwerper is een expert op het gebied van kleurenleer, lichtplannen, indelingsmogelijkheden en ontwerpen. Een professional en een spin in het web in de wereld van design. Iemand die jouw visie echt tot leven kan brengen en die kan zorgen dat ideeën visueel gemaakt kunnen worden.

DE BASIS

Wanneer je begint aan een verandering van interieur, kan het zijn dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Welke kleuren passen er mooi in de ruimte, hoe bepalend is het natuurlijke daglicht en welke routing in de woning of bedrijfsruimte is het meest praktisch? Een interieurontwerper helpt je op weg met het vertalen van jouw wensen naar een totaalplan. Mijn doel als interieurontwerper is om de opdrachtgever goed te leren kennen, in gesprek met te gaan over de manier hoe je de ruimte gebruikt en wat je belangrijk vindt in de ruimte(s). Wat is jouw levensstijl en welke woonwensen zijn belangrijk bij de inrichting? Met alle verkregen informatie vertaal ik dit naar visuele beelden waarbij een moodboard het uitgangspunt is en een 3D-interieurontwerp het eindproduct. Tijdens het ontwerp proces zorg ik dat de lijntjes kort zijn en staat duidelijke en open communicatie voorop. Met het unieke, voor jouw gemaakte ontwerp heb je een goede basis, weet je waar je moet beginnen en heb je visueel hoe het resultaat zou kunnen zijn wanneer het ontwerp uitgevoerd gaat worden. 

Geld en Tijdbesparing

Met de kennis en ervaring die een interieurontwerper heeft, kun je enorm veel tijd besparen. Het plannen en uitvoeren van een verhuizing, verbouwing of interieuraanpassing kan tijdrovend zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Men is al snel uren bezig met het mixen en matchen van kleuren en materialen in talloze verschillende winkels, of er is al meerdere keren een meubel aangeschaft om te kijken of het dit keer wél past. Als expert in het vak weet ik precies wat wel en niet werkt binnen een ruimte, wat er op de markt is, welke opties er zijn en welke verschillende dingen bij elkaar passen. Een interieurontwerper maakt een ontwerp en zoekt de juiste combinatie van producten en geeft daarbij advies welke producten aan te schaffen of te overwegen. Hiermee kun je gericht fysiek of online gaan winkelen om het ontwerp tot leven te laten komen. 

Maar hoe bespaar je dan geld? Die is meerledig. Zo voorkomt een interieurontwerper dat er miskopen gedaan worden, wat naast geld ook nog eens tijd bespaart. Bij het maken van een interieurontwerp of advies kijk ik naar de verhoudingen, indelingen en combinaties van kleuren, materialen en meubels aan de hand van de wensen. Indien men in de toekomst een aankoop wilt doen, kan het interieuradvies als handboek gebruikt worden om miskopen te voorkomen. Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, wordt het advies gemaakt op basis van een budget en doe ik er alles aan om te zorgen dat het advies realistisch en haalbaar is. Ik adviseer je waar je het beste in kunt investeren en waar je kosten zou kunnen besparen zonder in te leveren op de kwaliteit en de look and feel van het ontwerp. 

Creativiteit

Als expert in het vakgebied, ben ik op de hoogte van wat er speelt in de markt en op het gebied van trends. Met de kennis en ervaring, door iedere dag met het interieur vak bezig te zijn, krijg je het juiste deskundige advies over indelingsmogelijkheden, kleur- en materiaaladvies, meubels en lichtplannen. Als creatieveling maak ik er een sport van voor iedere opdrachtgever een uniek, one of a kind ontwerp te maken die perfect past jouw stijl en woonbehoeften. Vaak kom ik als ontwerper met een out of the box idee, waar je zelf niet op gekomen zou zijn, die vervolgens hét perfecte ontwerp blijkt te zijn. That’s when the magic happens.

VISUALISEREN

Hoe fijn is het als je jouw (nieuwe) woning of bedrijfspand volledig ingericht en ontwerpen zou kunnen zien, voordat er ook nog maar iets aangeschaft is? Door middel van een geavanceerd design programma ben ik in staat om middels fotorealistische beelden en video’s het eindresultaat te laten zien doe ik precies dát. De beelden worden zo gemaakt dat de kleuren, materialen, verlichting en lichtinval realistisch zijn voor de desbetreffende ruimte(s). Ideaal dus om alvast een kijkje te nemen in jouw (nieuwbouw)huis!

NETWERK

Als interieurontwerper heb ik toegang tot een breed netwerk aan leveranciers, vakmensen en fabrikanten. Hierdoor beschik ik over de mogelijkheid om hoogwaardige kwaliteit en uniekere meubels en stoffen in te kopen die soms niet voor de consument beschikbaar gesteld worden. Ook kan een interieurontwerper vaak kortingen regelen, waardoor sommige items een stuk(je) goedkoper zijn in aankoop.

Naast adviezen en ontwerpen maken, bied ik ook projectbegeleiding aan. Binnen mijn netwerk heb ik vakmensen die ingezet kunnen worden als aannemer, schilder, elektricien en decorateur. Hierdoor kan, indien de opdrachtgever dit wenst, alles bij Studio Tarry geregeld worden. Dit scheelt niet alleen tijd maar ook stress en gedoe.

Interieurontwerp keuken Heiloo

Dus... doen!

Ben je overtuigd van de voordelen? 
Neem dan contact met mij op!

Koelmalaan 350, unit 0.01
1812 PS Alkmaar
072 234 00 11 (ook voor Whatsapp)

KVK: 81636938
BTW ID: NL993584821B48

Scroll naar boven