Wat is het verschil tussen een interieurstylist, interieurontwerper en binnenhuisarchitect?

Je hebt net een huis gekocht, bent toe aan verandering in je interieur of gaat verbouwen, dan komt er veel op je af. Er moeten (snel) keuzes gemaakt worden waar je wellicht zelf nog helemaal geen idee bij hebt. Als je zelf geen idee hebt waar te moeten beginnen, of wat je wilt voor de nieuwe ruimte(s), is het verstandig een expert in te schakelen. Je gaat op zoek naar een interieurprofessional en komt allerlei termen tegen: interieurstylist, interieurontwerper, interieurarchitect, binnenhuisarchitect en interieurdecorateur. Wie moet je hebben om jou te helpen? 

Ik leg je uit wat het verschil is tussen een interieurstylist, interieurontwerper en binnenhuisarchitect. 

Interieurstylist

Een interieurstylist houdt zich bezig met styling. Dit houdt concreet in dat er gekeken wordt naar details om een interieur mooier en eigen te maken en de interieurstylist zorgt voor sfeer in een woning of bedrijfsruimte door middel van kleuradvies, soort meubilair, materiaaladvies en verlichting. Ook wordt de aankleding (afstyling) door interieurstylisten gedaan om het interieur ‘af’ te maken. 

Interieurontwerper

Met de kennis en ervaring die een interieurontwerper heeft, kun je enorm veel tijd besparen. Het plannen en uitvoeren van een verhuizing, verbouwing of interieuraanpassing kan tijdrovend zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Men is al snel uren bezig met het mixen en matchen van kleuren en materialen in talloze verschillende winkels, of er is al meerdere keren een meubel aangeschaft om te kijken of het dit keer wél past. Als expert in het vak weet ik precies wat wel en niet werkt binnen een ruimte, wat er op de markt is, welke opties er zijn en welke verschillende dingen bij elkaar passen. Een interieurontwerper maakt een ontwerp en zoekt de juiste combinatie van producten en geeft daarbij advies welke producten aan te schaffen of te overwegen. Hiermee kun je gericht fysiek of online gaan winkelen om het ontwerp tot leven te laten komen. 

Maar hoe bespaar je dan geld? Die is meerledig. Zo voorkomt een interieurontwerper dat er miskopen gedaan worden, wat naast geld ook nog eens tijd bespaart. Bij het maken van een interieurontwerp of advies kijk ik naar de verhoudingen, indelingen en combinaties van kleuren, materialen en meubels aan de hand van de wensen. Indien men in de toekomst een aankoop wilt doen, kan het interieuradvies als handboek gebruikt worden om miskopen te voorkomen. Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, wordt het advies gemaakt op basis van een budget en doe ik er alles aan om te zorgen dat het advies realistisch en haalbaar is. Ik adviseer je waar je het beste in kunt investeren en waar je kosten zou kunnen besparen zonder in te leveren op de kwaliteit en de look and feel van het ontwerp. 

Creativiteit

Als expert in het vakgebied, ben ik op de hoogte van wat er speelt in de markt en op het gebied van trends. Met de kennis en ervaring, door iedere dag met het interieur vak bezig te zijn, krijg je het juiste deskundige advies over indelingsmogelijkheden, kleur- en materiaaladvies, meubels en lichtplannen. Als creatieveling maak ik er een sport van voor iedere opdrachtgever een uniek, one of a kind ontwerp te maken die perfect past jouw stijl en woonbehoeften. Vaak kom ik als ontwerper met een out of the box idee, waar je zelf niet op gekomen zou zijn, die vervolgens hét perfecte ontwerp blijkt te zijn. That’s when the magic happens.

VISUALISEREN

Hoe fijn is het als je jouw (nieuwe) woning of bedrijfspand volledig ingericht en ontwerpen zou kunnen zien, voordat er ook nog maar iets aangeschaft is? Door middel van een geavanceerd design programma ben ik in staat om middels fotorealistische beelden en video’s het eindresultaat te laten zien doe ik precies dát. De beelden worden zo gemaakt dat de kleuren, materialen, verlichting en lichtinval realistisch zijn voor de desbetreffende ruimte(s). Ideaal dus om alvast een kijkje te nemen in jouw (nieuwbouw)huis!

NETWERK

Als interieurontwerper heb ik toegang tot een breed netwerk aan leveranciers, vakmensen en fabrikanten. Hierdoor beschik ik over de mogelijkheid om hoogwaardige kwaliteit en uniekere meubels en stoffen in te kopen die soms niet voor de consument beschikbaar gesteld worden. Ook kan een interieurontwerper vaak kortingen regelen, waardoor sommige items een stuk(je) goedkoper zijn in aankoop.

Naast adviezen en ontwerpen maken, bied ik ook projectbegeleiding aan. Binnen mijn netwerk heb ik vakmensen die ingezet kunnen worden als aannemer, schilder, elektricien en decorateur. Hierdoor kan, indien de opdrachtgever dit wenst, alles bij Studio Tarry geregeld worden. Dit scheelt niet alleen tijd maar ook stress en gedoe.

Interieurontwerp keuken Heiloo

Dus... doen!

Ben je overtuigd van de voordelen? 
Neem dan contact met mij op!

Koelmalaan 350, unit 0.01
1812 PS Alkmaar
072 234 00 11 (ook voor Whatsapp)

KVK: 81636938
BTW ID: NL993584821B48

Scroll naar boven